EKSPERIMENTAL MASALALAR YECHISHNING AQLIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHDAGI AHAMIYATI - Xojiyeva Sarvinoz Sadridinovna (Журнал естественных наук, 2021)
Ushbu maqolada o’quvchilar uchun kimyo fanidan mustaqil ravishda masalalar yechishning ta’limiy, tarbiyaviy va rivojlantiruvchi ahamiyati hamda, masala yechish mobaynida o’quvchilarda fikrlash qobilyatining shakllanishi haqida tushuntirib berilgan. Kimyo fanidan nazariy bilimlarning masalalar yechish davomida amaliy bilim va ko’nikmalarga aylanishi, mustahkamlanishi haqida so’z yuritilgan.