O’ZBEKISTONDA DEHQONCHILIK SHART-SHAROITLARINING IQTISODIY INTEGRATSIYALASHUVI - Ortiqovq L.S.; Aberqulov E; Jo‘raev Sh.Sh (Журнал естественных наук, 2021)
Dehqonchilikda yerdan foydalanishning barqaror rivojlanishi, iqtisodiy tamoyillari, mexanizmi va ko‘p maqsadlilik xarakteri, takror ishlab chiqarish sikli va yer rentasi, yerni baholash va xususiylashtirish, yerning investitsiya ob’ekti sifatidagi, yer ijarasi, yer solig‘i xususiyatlari va boshqa shu kabi yo‘nalishlar yuzasidan muammolarni aniqlash, shuningdek ularning уechimlari yuzasidan muayyan fundamental, tizimli, metodologik va amaliy asoslari bilan bog‘liq masalalar yoritilgan.