ЎСИМЛИКЛАРНИНГ ВЕГЕТАТИВ КЎПАЙИШИ (ЯНТОҚ ЎСИМЛИГИ МИСОЛИДА) - Хударган Мавлонов; Қодирова Сурайё; Гавҳар Абдуназарова; Очилбой Қаршиев (Журнал естественных наук, 2021)
Ушбу мақолада янтоқ ўсимлигининг вегетатив кўпайиши ҳақида маълумотлар берилган. Янтоқнинг табиатда уруғидан униб чиққан ниҳолларининг учрамаслигининг сабаблари, янтоқнинг уруғдан униб чиқишининг чегараланганлигининг экологик-биологик хусусиятлари очиб берилган. Шундайин янтоқнинг сунъий вегетатив кўпайтириш усуллари ёритиб берилган.