BO’YMODARON (herba millefol II ) YERUSTKI QISMINING TABOBATDA QO’LLANILISHI - Qurbanova Latofat; Qurbanova Lobar (Журнал естественных наук, 2022)
O’simlikning dorivor hususiyatlari me’da-ichak yarasi, shilliq qavatning yallig’lanish kasalliklarini davolashda, ishtaha ochuvchi va qon to’xtatuvchi dori sifatida ichakdan, bachadondan qon oqishi, burun, milk va yaralar qonaganda uni to’xtatish uchun hamda shu kabi kasalliklarni davolashda ishlatililishi yoritilgan