AYRIM MANZARALI O’SIMLIKLARNING DORIVORLIK XUSUSIYATLARI - Bozorova Go’zal; Daminova Durdona; Xushvaqova Zuhra (Журнал естественных наук, 2022)
Tabiatda manzarali o’simliklar nihoyatda ko’p. Insonlar ulardan nafaqat estetik zavq olibgina qolmasdan, balkim ko’pchiligining dorivor xususiyatlaridan foydalanadi. Ham manzarali, ham dorivor o`simliklardan gulsafsar, gulxayri, gunafsha, lola, nargis va xinalardir. Tabiatning o’zi tabibdir deb bejizga aytilmagan. Hozirgi kunda ushbu o’simliklardan juda ko`plab o`tkir, surunkali va yuqumli kasalliklarni davolash maqsadida foydalanilib kelinmoqda.