Значение сои в сельском хозяйстве - Г.Б. Матмуротова; Ф.А. Норкулова; М.Т. Журакулова (Журнал естественных наук, 2021)
Биз яшаб турган замонда, инсон хдётини усимликлар оламисиз тасаввур к;илиб булмайди. Улар кадимдан инсоният учун озик;а маиший воситалар курол-ярог доривор воситалар сифатида мух,им ахдмият касб этиб келган. Бугунги кунда инсоният фаолиятининг турли тармок;ларида усимликлар дунёси вакилларидан кенг куламда фойдаланилмокда. Куйида дуккакли усимликлардан бири х,исобланаган, ана шундай, вакилларидан бири-соя билан танишиб чикдмиз.