TOPINAMBURNI O‘RGANILISH TARIXI - Ikromova Yulduzoy Yerkin qizi; Saitkarimov Otabek Usmonjon o`g`li; Usmonov Kamoliddin Oltiboy o`g`li (Журнал естественных наук, 2021)
So`nggi yillarda aholi orasida dorivor o`simliklarga bo`lgan talab ortib bormoqda. Tabiat esa bunday noyob va shifobaxsh o`simliklarga boy sanaldi. Shunday dorivor o`simliklardan biri topinambur, yernokdir. Hozirgi kunda topinamburdan juda ko`plab o`tkir, surunkali va yuqumli kasalliklarni davolash maqsadida foydalanilib kelinmoqda. Undan foydalanish mobaynida rivojlanish tarixiga ham e`tibor qaratishimiz darkor.