ГОССИПОЛНИНГ АМИНОПИРИДИНЛАР БИЛАН СИНТЕЗИ ВА УЛАРНИНГ НИКЕЛ ТУЗИ МЕТАЛЛОКОМПЛЕКСЛАРИНИ ОЛИШ - Хакбердиев Шухрат Маҳрамович; Джураев Қодир Шокир ўғли (Журнал естественных наук, 2021)
Госсипол ва унинг кўпчилик ҳосилалари интерферон индукторловчи хусусиятга эгалиги маълум. Госсипол билан гетроциклик бирикмаларнинг Шифф асослари олинди ва уларнинг тузилиши -ИҚ, -УБ ва -ПМР спектрлари ёрдамида ўрганилди. Олинган Шифф асосларининг биологик фаолликларини ошириш мақсадида никел тузи билан металлокомплекслари олинди.