NASL – REPRODUKTOR XO‘JALIKLARIDA NASLCHILIK ISHINI TASHKIL QILISH - Sindorov Abdumo’min O’rolbek o’gli; Ubaydullayev Mirjalol Boybo‘ri o‘g‘li; Azimov Nodir Qodir o‘g‘li (Журнал естественных наук, 2021)
Nasl – reproduktor xo‘jaliklarining asosiy vazifasi o‘z nasl xususiyatlarini nasldan – naslga yaxshi o‘tkaza oladigan, zavod tipiga xos, mustahkam konstitutsiyali, mahsulot sifati yuqori bo‘lgan qo‘chqor va sovliqlarni mumkin qadar ko‘paytirish va tovar xo‘jaliklariga sotishdan iboratdir