Zaharli metall ionlarining oqava suv tarkibidagi miqdorini aniqlash va tozalash - Исакулова Мукаддас; Kurbanova Dilafruz (Журнал естественных наук, 2022)
Ko'plab kimyoviy, to'qimachilik, mashinasozlik, elektrotexnika zavodlari, rangli metallurgiya korxonalari va boshqa sanoat tarmoqlarining sanoat oqava suvlari rangli va og'ir metall tuzlari bilan ko'proq yoki kamroq ifloslangan. Ko'pincha ular rux, kadmiy, mis, xrom, nikel, simob, temir tuzlari bilan ifloslangan bo'lib, kobalt, marganetsni kamroq o'z ichiga oladi. Oqava suvlarda deyarli hech qachon bitta turdagi kationlar mavjud emas, ammo bir nechta mineral kislota tuzlari aralashmasi mavjud.