GOMOVERATRILAMINNI KORICHNIY KISLOTASI BILAN O‘ZARO TA’SIRLASHISH REAKSIYASI - Urunbayeva Z.E; Usarova S.N; Xolmatova S.B; Saidov A.Sh; Vinogradova V.I (Журнал естественных наук, 2022)
Ushbu ishda karichniy kislotasi va gomoveratrilaminni ta’sirlashishi natijasida birinchi bosqichda amid sikillanishi natijasida tetragidroizoxinolin hosilasi sintez qilindi. Olingan mahsulotlarning tozaligi va tuzilishi YuQX hamda va YaMR spektroskopiya yordamida isbotlangan, Biologik faolligi PASS dasturida baholangan.