TEXNOLOGIYA FANIDA DIDAKTIK VA TARQATMA MATERIALLARNI TAYYORLASH - Ergasheva, Fotima (Физико-технологического образование, 2025)
Didaktikaning asosiy tamoyillaridan biri darslarning ko‘rgazmali va tarqatmaliligini ta’minlashdan iboratdir. Ayniqsa, pedagogika, psixologiya fanlarini o‘qitishda ko‘rgazmali va tarqatmali materiallardan foydalanish ta’lim oluvchilarning pedagogik yoki psixologik muammolarga oid bilim, ko‘nikma va malakalarini oshirishda hamda ularga oid muammolarning yechimini topishda katta yordam beradi. Mazkur maqolada “Texnologiya fanida didaktik va tarqatma materiallarni tayyorlash”, o‘quv va didakik materiallarni ishlatishda ularning mavjudligi hamda ahamiyati haqida so‘z yuritiladi