KOXLEAR IMPLANTATSIYANING IJTIMOIY IMKONIYATLARI - Temurova, Gulchexra (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Ko‘p kanalli implantant eshitishning chastotali selektivligini, ya’ni akkustik signaldagi bir vaqtda mavjud bo‘lgan chastotalarini ajrata olish qobiliyatini tiklashi mumkin. Eshitish apparatlari eshitishning chastotali selektivligini prinsip jihatidan tiklay olmaydi.Implantni qo‘llash akkustik qayta aloqaga yo‘l qo‘ymaydi (ko‘pincha ovoz kuchaytiruvchi apparat bilan eshitganda xonaning tovush qaytaruvchi ta’siri insonga salbiy ta’sir ko‘rsatadi). Shunga muvofiq so‘zlashuv nutqidagi o‘ta past tovushlarni sezish imkoniyatini ta’minlaydi.