XALQ PEDAGOGIKASIDA TA’LIM-TARBIYA MASALALARI - Abduqodirova, Nazira (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Bugungi avlodning rivojlanishi va kamol topishida, eng avvalo, xalq tajribalariga asoslangan holda ularni bugungi kun taraqqiytiga har tomonlama bardoshli qilib yetishtirish davr talabiga aylanmoqda. Chunki tarixini bilmagan, bugunini o’ylamagan har bir inson ertasini qura olmaydi. Shu sababli ta’lim-tarbiyaga juda jiddiy masala sifatida e’tibor qaratsak, har qamday sharoitga mos barkamol shaxs yetishtirgan bo’lamiz.