MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR TAFAKKURI VA NUTQINI SHAKILLANTIRISH USULLARI. - Islomova, Ozoda (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Ushbu maqolda bolalarning umumiy rivojlanishidan kelib chiqib ularning tafakkurini , nutqini rivojlantirish usullari haqida ko’rsatib, bog’cha yoshidagi bolalar eng avvalo ko’rgazmali ifodalangan yoki ularning faoliyatlargia jalb etilgan predmetlar, hodisalar, sifatlar, xususiyatlar, munosabatlarning nomlanishini o’zlashtirishi haqida aytib o’tilgan.