MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING XARAKTERINI SHAKLLANTIRISHDA OTA-ONA TALABCHANLIGINING ROLI - Qarshiboyeva, Gulnoza; Sarvinoz, Zulfiyeva (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalar psixologik xususiyatlarini shakllantirishida ota-onaning roli, ularning psixologik xususiyatlarini shakllantirishda ijtimoiy muhitning ta’siri haqida so‘z yuritilgan. Bola atrofdagilardan ma’naviy ozuqa oladi, ularga taqlid qiladi, xulq-odobni o‘zlashtiradi. Ular o‘z o‘yinlarida ota-ona yoki shifokor bo‘lib, kattalar nima qilsa shuni bajarishga harakat qiladilar.