O’SMIR IQTIDORINI SHAKLLANTIRISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK SHART-SHAROITLARI - Qarshiboyeva, Gulnoza; Madina, Sheraliyeva (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Maqolada o’smir yoshlarning iqtidorini shakllantirishni ijtimoiy-psixologik shart-sharoitlari va ularning ta’lim tarbiya jarayonidagi pedagogik psixologik xususiyatlari ochib berilgan. Bugungi kunda ko’pchilik psixologlar iqtidorning rivojlanish darajasi, sifat jihatidan o’ziga xosligi va tabiati har doim irsiyat (tabiiy moyillik) va bolaning faoliyati (o’yin, o’rganish, mehnat) bilan bog’liq bo’lgan ijtimoiy-madaniy muhitning murakkab o’zaro ta’siri natijasi ekanligini tan olishadi.