O‘SMIRLIK YOSHI DAVRIDAGI PSIXOFIZIOLOGIK O‘ZGARISHLARNING AHAMIYATI - Egamnazarova, Nasiba (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Maqolada o‘smirlik yoshi davridagi psixofiziologik o‘zgarishlarning ahamiyati yoritilib, unda o‘smirlik davrida bola o‘z hayotini, xavfsizligini ta’minlash borasida nisbatan mustaqillikka erishishi, o‘zini-o‘zi himoya qila olishi, lozim bo‘lsa o‘zi o‘z imkoniyatlari darajasida mehnat qilib, yetarli darajada daromad qilishi, o‘z ehtiyojlarini mustaqil ravishda o‘zi qondira olishi mumkin bo‘ladi.