GO‘DAKLIK DAVRINING INQIROZLI O‘TISHI - Normatova, Maftuna (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Maqolada go‘daklik (birinchi ikki oy) chaqaloqning to‘liq nochorligi va kattalarga qaramligi bilan tavsiflanadi: ko‘rish, eshitish, ta’m, hid bilish, so‘rish refleksi. 2-oydan boshlab ranglarni farqlash qobiliyati, onaning yuzi va ovozining yagona tasviri (odamning tashqi qiyofasini idrok etish) paydo bo‘ladi.