UMUMTA’LIM MAKTABLARI TA’LIM SIFATINI TAKOMILLASHTIRISHDA MAKTAB AMALIYOTCHI PSIXOLOGLARINING O‘RNI - O‘skanov, Mirsaid; Qulmatova, Ozoda; Tursinmatova, Nafisa (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Zamonaviy ta’lim tizimimizda ta’lim sifatini yanada rivojlantiirishda maktab amaliyotchi psixologlari o‘rni yanada oshib bormoqda. Binobarin jamiyatimizda turli yosh va qatlam shaxslarda muommolar ortib borishi oqibatida еtuk, sog‘lom yosh avlodni tarbiyalash ishlarini yanada rivojlantirishda umumta’lim maktablari psixologlari faoliyatini, ish samaradorligini amalga oshirish uchun ular faoliyatini еtarli shart-sharoitlar, texnalogiyalar, moddiy-texnik bazalar bilan psixologlar faoliyatiga jiddiy e’tibor berish orqali ushbu muommolarni bartaraf etish mumkin.. Ushbu maqolada umumta’lim maktablari amaliyotchi psixologlari faoliyati sohalari, samarali usullari to‘g‘risida fikr yuritiladi, shuningdek psixologlar faoliyatini yanada takomillashtirish masalalar muhokama qilingan.