KICHIK MAKTAB YOSH DAVRIDA EMOTSIONAL INTELEKTNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Xayitova, Zilola (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Annotatsiya: Hissiy intellekt qobiliyatlarini rivojlantirish insonning psixologik va jismoniy farovonligiga, ijtimoiy munosabatlariga va bolalik davrida ham, balog’at yoshida ham akademik yutuqlariga yordam beradi. Shu sababli ushbu maqolada kichik maktab yoshidagi bolalarning hissiy intellekti darajasi, uni rivojlantirishdagi ba’zi metodlar va bu yo’ldagi psixologik jihatlar bolalar bilan o’tkazilgan tajriba asosida o’rganildi va undan olingan natija tavsiya sifatida berib o’tildi. Tadqiqodni ilmiy jihatdan mustahkamlash uchun ba’zi chet el olimlari izlanishlaridan namunalar keltirildi.