MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASI TARBIYALANUVCHILARI IJTIMOYLASHUVIDA MUASSASA PSIXOLOGINING ROLI - Mengliyeva, Gavhar (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
О‘zbekiston Respublikasi maktabgacha ta’lim tizimini 2030-yilgacha rivojlantirish konsepsiyasida “maktabgacha yoshdagi bolalarni har tomonlama intellektual, axloqiy, estetik va jismoniy jihatdan rivojlanishi uchun shart-sharoitlar yaratish, maktabgacha ta’lim tizimiga innovatsiyalarni, ilg‘or pedagogik va axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini joriy etish” kabi ustuvor vazifalar belgilangan. Bu vazifalarni amalga oshirish maktabgacha yoshdagi bolalarni davlat talablariga muvofiq nutqini о‘stirish, mustaqil fikrlashini shakllantirish bо‘yicha ta’lim berish dasturlarini ishlab chiqish hamda bolalarni mustaqil fikrlashga о‘rgatish texnologiyalari kompetensiyaviy yondashuv asosida rivojlantirish dolzarbligini kо‘rsatmoqda