КАТТА АВЛОД ВАКИЛЛАРИ ЁШЛАРНИНГ ПСИХОЛОГИК-ПЕДAГОГИК ИДЕAЛ ТAРБИЯЧИСИ СИФАТИДА - Нурмаматов, А (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Бола тарбиясида оилa муҳити ва катта авлод вакилларининг тарбияланганлик даражаси ўта муҳим ва ўзигa хос хусусиятларгa эгa. Аммо, унинг охири вa бошланиш нуқтасини топиш ҳам қийин. Катта авлод вакиллари, яъни ота-оналар ёш авлод вакиллари, фарзандларини туғилгaндaн бошлaб то вояга етгунича, жамиятда ўз ўрниларини топгунларича улар тарбиясини назорат қилиши уларнинг асосий вазифалари ва зиммаларидаги ҳақ амаллардан ҳисобланади.