MAKTAB O‘QITUVCHILARIDA KASBIY MAS’ULIYAT RIVOJLANISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Yorboboyeva, Iroda (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Mustaqillik yillarida mamlakatimizda maktab taʼlim tizimini rivojlantirish umummilliy dasturi doirasida maktab ta’limini zamon talabiga mos ravishda modernizatsiya qilish, taʼlimning mazmun-mohiyatini o‘zgartirish borasida bir qator ishlar amalga oshirildi. Darhaqiqat, yurtimiz kelajagi uchun har tomonlama fidoyi, bilimli, barkamol mutaxassislarni tayyorlash ishlari hozirgi kunda, mamlakatimizning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishi uchun o‘ta muhimdir. Qolaversa, bo‘lajak kasb egalarini kasbiy yetuk, ijtimoiy masʼuliyatli qilib tarbiyalash va jahon andozalariga mos tarzda o‘qitish jamiyatimiz oldidagi eng asosiy dolzarb masalalardan biri sanaladi. Shu bois, Respublikamiz hukumati hozirgi kunda mamlakat ravnag‘i va kelajagi uchun taʼlim sohasini isloh etishga alohida eʼtibor qaratmoqda.