АБУ НАСР ФОРОБИЙ МАЪНАВИЙ-АХЛОҚИЙ ТАРБИЯ ХАҚИДА - O'ralova, Odina (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Мақолада фалсафа, мантиқ, таълим-тарбия таълимотида муҳим ўрин тутувчи аллома Абу Наср Форобий меросининг мазмун-моҳияти, унда илгари сурилган юксак маънавий-ахлоқий ғояларнинг дидактик аҳамияти мавжуд манбалар асосида таҳлилий ёритилган. Бугунги педагогик жараёнларда улардан фойдаланиш муҳим ижтимоий зарурат сифатида талқин қилинган.