ESHITISHIDA NUQSONI BO’LGAN BOLALARGA TA’LIM-TARBIYSINI TAKOMILLASHTIRISH - Akramova, Xafiza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Ushbu maqola eshitishida nuqsoni bo’lgan bolalarga ta’lim-tarbiya berishni erta boshlashning ahamiyati juda katta. Bu haqda faylasuf va olimlar ko’plab fikr bildirgan. Chunki maktabgacha yosh davri inson hayotida muhim, aytish mumkinki, hal qiluvchi palla bo’lib hisoblanadi. Bu davrda asosiy odatlar, ko’nikmalar shakllanadi, xarakter belgilanadi, ya’ni butun keyingi hayot asoslarini o’ziga xos jihatlari ilmiy yondoshuvlar asosida yoritilgan.