ЎҚУВЧИЛАРДА ВАЛЕОЛОГИК БИЛИМНИ ОШИРИБ БОРИШ АСОСЛАРИ - Qarshiboyeva, Gulnoza; Odiljonova, Xolbuvi (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Мақолада ўқувчиларда валеологик билимни ошириб бориш асослари очиб борилиб, инсон саломатлигини муҳофаза қилиш борасида ҳудудларда аҳоли учун қулай бўлган, сифатли ва замонавий тиббий ёрдам кўрсатиш, касалликларни барвақт аниқлаш бўйича босқичма-босқич, изчил ишларни амалга оширилиши ёритиб берилган.