O‘QUVCHILAR SHAXSINING SHAKLLANISHIDA GENDER XUSUSIYATLARNING O‘RNI - Shoimova, Aziza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Ushbu maqolada o‘quv jarayonida o‘quvchining gender farqlari va o‘ziga xosligini ta’minlash choralar, Shuningdek, darsdan tashqari boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida gender tenglik va farqlar asosida shakllantiriladigan umummehnat ko‘nikmalarini tabaqalashtirgan holda bosqichma-bosqich izchil rivojlantirib borishi zarurligi hamda boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida gender tenglik va farqlar asosida umummehnat ko‘nikmalarini shakllantirishda, ularning jinsiy, ruhiy, fiziologik xususiyatlari haqida fikr mulohaza yuritilgan