SUITSIDAL XULQ-ATVORNING NAZARIY ASOSLARI - Qarshiboyeva, Gulnoza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Maqolda suitsidal xulq-atvorning nazariy asoslari yoritilib, unda Suitsidal xulq tadqiqotchilar tomonidan autodestruktiv (o‘zini o‘zi mahkum etuvchi) xulq tarzida ko‘rilib, uning belgisi sifatida o‘z shaxsi va salomatligini ongli ravishda buzish tendensiyasi namoyon bo‘ladi degan xulosaga kelingan.