MAKTABGACHA YOSHIDAGI BOLALARDA NUTQ RIVOJLANISHINING O’ZIGA XOS JIHATLARI - Hamrayeva, E`zozxon (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Mustaqil mamlakatda har tomonlama barkamol shaxsni tarbiyalashdek sharafli va ma’suliyatli ishda ta’lim - tarbiya tizimining boshlang’ich tarbiya tizimining boshlang’ich bosqichi bo’lgan maktabgacha ta’lim - tarbiya muhim o’rin tutadi. Maktabgacha yosh davr bolalarning nutqini faol egallash davri hisoblanadi. Bu davrda bolalar nutqining rivojlanishi ularning faoliyati muloqoti bilan uzviy bog’liq. Bola jumlalarning mazmuni va shaklidagi o’zgarish uning muloqot shakllari o’zgarishi bilan bog’liq bo’ladi.