Maktabgacha yoshdagi bolalarda irodaviy sifatlarni tarbiyalashda ota-onaning vazifalari.: Maktabgacha yoshdagi bolalarda irodaviy sifatlarni tarbiyalashda ota-onaning vazifalari. - Arabova, Gulgina (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Hozirgi kuning dolzarb vazifasi maktabgacha ta’lim yoshdagi bolalarda irodaviy sifatlardan mustaqillik faollik, tartiblilik javobgarlik mas’ulyatlilik kabilarni shakllantirishidir.Bolani har tomonlama tarbiyalash shartlaridan biri ularda axloqiy-irodaviy sifatlarni shakllantirishidir. Maktabgacha yosh davrida bolada axloqiy irodaviy sifatlarni qay tarzda shakillanishi turtki beradi.