MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARIDA INNOVATSION PEDAGOGIKA TUSHUNCHASI - Berkinova, Charos (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Innovatsion pedagogika - bu hozircha norasmiy nomdir, lekin bugun butun jahon mutaxassislari an’anaviy pedagogikaga tanqidiy yondoshmoqdalar. Hozirgi kunlarda paydo bo‘layotgan yangi fan haqida jiddiy gaplar aytilayapti, uning asosiy vazifasi hukmron bo‘lib turgan butun o‘quv tarbiya tizimi nazariyasini innovatsion asosida qayta tashkil etib o‘zlashtirishdir.