BO`LAJAK BOSHLANG`ICH SINF O`QITUVCHILARINING METODIK KOMPITENTLIGINI SHAKLLANTIRISH PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Ochilov, Navro'zbek (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2023)
Shunday qilib, ilmiy manbalarni o'rganish va tahlil qilish asosida, quyidagi xulosalarga kelish mumkin: O`qituvchilarning pedagogik faoliyati davomida yuzaga keladigan metodik muammolarni tan olish va hal qilish qobiliyatini ta'minlaydigan metodik kompitensiya, kasbiy kompetensiyaning asosiy tarkibiy qismi. O`qituvchining metodik kompitentligi o`zining tarkibiy qismlariga ega hisoblanadi va ular asosida o`qituvchining butun faoliyati davomida o`zidagi mavjud bo`lgan metodik kompitentligini rivojlantirishiga asos bo`lib xizmat qiladi. Bo`lajak boshlang`ich sinf o`qituvchilari o`zidagi uslubiy bilimlarni rivojlantirishi uchun metodik kompitentsiyaning keltirib o`tilgan vazifalarini o`rganishi hamda ularni amaliy tajribada qo`llanishi orqali erishadi.