Повышение физической подготовленности дошкольников Педагогические основы использования интерактивных методик: Maktabgacha yoshdagi bolalarning jismoniy tayyorgarligini oshirish interfaol usullardan foydalanishning pedagogik asoslari - hasanov, anvar (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2021)
Metodlar orqali o‘quvchilarning tarixga, milliy qadriyatlarga bo‘lgan qiziqishlari ortadi. O‘quvchilar mavzuga ijodiy yondashadi, erkin o‘z fikrlarini bildirishga harakat qiladilar. Bu bilan ularning mustaqil fikri teranlashadi, dunyo qarashi o‘sadi, darsga qiziqishi ortadidam topqirligi, zukkoligi, tezkorligi, faolliklari.