Jismoniy tarbiya: YOSH VOLEYBOLCHILARNI JISMONIY RIVOJLANTIRISH VA HARAKAT QOBILIYATLARINI OSHIRISH METODIKASI - Mamatqulova, Mukarram (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Maqolada umumta’lim maktab o’quvchilarini jismoniy tarbiya va sport mashg’ulotlariga jalb etish, yosh voleybolchilarni jismoniy rivojlantirish va harakat qobiliyatlarini oshirish metodikasi, ularni qobiliyatlarini rivojlantirish, jismoniy tarbiya va sportning imkoniyatlari va samaradorlik jihatlari o’rganilgan.