Тошкент Ахборот технологиялари университети - Мавлуда, Мавлонова (АКТУАЛЬНОЕ В ФИЛОЛОГИИ, 2022)
Аннотация: Ушбу мақолада АКТ терминлари,уларнинг ўзбек тилига ўзлашиши жараёнлари, терминларнинг амалда қўлланилишидаги қийинчиликлар ,маъно торайиши ва кенгайиши ҳақида батафсил ёритиб берилган.Шунингдек инглизча АКТ терминларининг ўзбек тилига бевосита ва билвосита ўзлашишининг асосий омиллари ифода этилган.