The ТАРЖИМАШУНОСЛИКДА АГИОГРАФИК АСАРЛАР ТАДҚИҚИ : ТАРЖИМАШУНОСЛИКДА АГИОГРАФИК АСАРЛАР ТАДҚИҚИ - Тухтасинова, Нигина (АКТУАЛЬНОЕ В ФИЛОЛОГИИ, 2021)
Мақола таржимашуносликда агиографик асарларни ўрганишга бағишланган.Тадқиқотимиз шуни кўрсатадики, хориж олимлари агиография соҳасида жуда кўп тадқиқотлар олиб боришган. Аммо ўзбек таржимашунослари ва таржимонлари томонидан агиографик асарларнинг қиёсий тадқиқига бағишланган йирик монографик тадқиқотлар олиб борилмаган.Шундай экан бугунги кунда мазкур соҳага эътиборни кучайтириш ва муаммолар ечимига қаратилган илмий-тадқиқотлар кўламини ошириш лозим.