ГЛОБАЛЛАШУВ: МАНФААТЛАР ВА ЗИДДИЯТЛАР - Миркомилова, Зухра (Научно-просветительский журнал "Наставник", 2021)
Глобаллашув ва у билан боғлиқ муаммолар ҳозирда кўплаб олимларнинг тадқиқот марказидадир.Турли олимлар бу муаммоларнинг маълум қирраларини ўрганмоқдалар, аммо ҳали унинг тадқиқ этилмаган томонлари ҳам мавжуд. Умумсайёравий муаммолар инқирозларининг натижаси эканлигини илмий томондан олимлар тўлиқ исботладилар ва уни қуйидагича таҳлил этдилар. “XX-асрнинг ўрталаридан инсоний иқтисодий, ижтимоий, демографик, экологик, маданий инқирозга дуч келди. Чорак аср ўтмасдан бу инқироз умумумсайёравий, умуминсоний глобал воқеликка айланди”